Pri Laborci má pribudnúť malá vodná elektráreň

05.11.2007 Humenné

Humenné 5. novembra (TASR) - Malá vodná elektráreň by mala v blízkej budúcnosti vyrásť pri hati na rieke Laborec v Humennom.
Záujem o prenájom mestského pozemku, na ktorom má vodná elektráreň stáť, prejavilo päť podnikateľov, ktorí nie sú z humenského regiónu. Mestu ponúkajú 150, 200 až 220 korún za meter štvorcový. \"Podstatné slovo bude mať správca hati - Slovenský vodohospodársky podnik, ktorý musí dať súhlas na realizáciu zámeru, zatiaľ poskytol iba technické pripomienky, \" uviedol dnes pre TASR prednosta Mestského úradu v Humennom Anton Klamár. Dodal, že samospráva zvolá v najbližších dňoch všetkých záujemcov a dohodne potrebné kroky. Jej zámerom je prenajať pozemok tomu podnikateľovi, ktorý bude skutočným investorom.
Humenská samospráva nemá alternatívu na využitie pozemku, pretože sa nachádza v ochrannom pásme blízko Laborca. Podľa primátora Vladimíra Kostilníka mesto sa v najbližšom čase musí rozhodnúť, či pozemky iba prenajme, alebo prijme ponuku stať sa akcionárom spoločnosti a bude odoberať lacnú energiu do verejného osvetlenia.
 

Vyberte región